Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Трошоци за студирање

Студентите во државна квота се запишуваат со плаќање на надоместок во износ од 100/200 евра, во денарска противвредност,

според средниот курс на Народна банка на РМ, студентите во квотата за кофинансирање се запишуваат со плаќање надоместок за кофинансирање на студиите во износ од 100/400 евра во денарска противвредност, според средниот курс на Народна банка на РМ.

Вонредните студенти се запишуваат со плаќање на надомест во износ од 400 евра во денарска противвредност, според средниот курс на Народна банка на РМ. Плаќањето се врши на две еднакви рати во почетокот на секој семестар, за секоја студиска година во текот на целото студирање.

Останатите трошоци или посебни услови за студирање се утврдуваат во конкурсот кој излегува неколку месеци пред уписите во академската година и е објавен на веб-страницата на Универзитетот.

Повеќе информации ќе добиете од службата за студентски прашања за соодветниот факултет.