Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •    

Како да се префрлам на УГД

Универзитет „Гоце Делчев“ овозможува премин на студенти од други универзитети на УГД, како и премин на студенти помеѓу факултетите и студиските програми во рамките на Универзитетот.

Процедурата за премин на студенти во Универзитетот или од друг универзитет на УГД е едноставна и брза. Студентите треба да направат електронска апликација на https://eupisi.ugd.edu.mk/.

Информации за студиските програми на сите факултети на УГД може да добиете на интернет страниците на секој факултет.

Дополнителни информации, исто така, може да добиете и од советникот за EKTС на УГД, Славица Јанева, на мејл: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или од продеканите на секој факултет.