Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Соопштение за 2 циклус студии

Се известуваат сите постдипломци дека  заверка на летен семестар и пријавувањето на испити за јунска сесија ќе се одвива од 29.05.2019 до 07.06.2019. Потребно е да се приложат:

- индекс

- 50 денари административна такса

- 500 денари пријавување испит

- пријава

- 200 денари за заверка на семестар

- последна рата од партиципација на приходна шифра 723012 за тековниот семестар или за семестарот кој се запишува.

- Уплата од 1000 денари по предмет за семинарски работи (може на една уплатница)

- Сумите од 50 денари и 500 денари се уплаќаат на ПОСЕБНИ уплатници за секој испит.

НАПОМЕНА: Студентите на Медицински факултет немаат обврска да уплатат за семинарски работи за вториот семестар и потребно е да достават пополнета стажантска книшка.

Студентите кои се запишани 2018-2019 во првиот уписен рок вршат заверка на ВТОР семестар (и упис на ТРЕТ семестар за двогодишните студиски програми).

Студентите кои се запишани 2018-2019 во вториот уписен рок вршат заверка на ПРВ семестар и упис на ВТОР семестар.

Уплатата се врши според прикажаната уплатница: