Контакт  Соопштенија  Академски календар  Е-Пошта за студенти   E-индекс за студенти  Вработени  

  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  •   

Соопштение за јавна одбрана на докторската дисертација

Се закажува јавна одбрана на докторската дисертација со наслов: „Фактори и можности за развој на градскиот туризам во западниот регион на Косово“,на англиски јазик ,,Factors and Opportunities for the Development of City Tourism in the Western Region of Kosovo"  од Анела Џоговиќ.

Повеќе...

Соопштение за јавна одбрана на докторската дисертација

Се закажува јавна одбрана на докторската дисертација со наслов: „Теоретски и експериментални истражувања на точноста на роботите применети во производството на производи од композитни материјали” на англиски јазик „Theoretical and Experimental Investigation of Accuracy of Robots Applied in Production of Composite Material Products“ од  Самоил Самак.

Повеќе...

Известување за работилница на трет циклус на студии

Работилницата ќе се одржи на 11.12.2020 год. со почеток во 13:00 часот на платформата Microsoft Teams.

Работилницата е поддржана од НАТО проектот со наслов: „Теренски детектор за генотоксичност од хемиски, биолошки, радиолошки, нуклеарни и експлозивни направи“.

Работилницата ќе се одржи на англиски јазик.

Времетраење на работилницата – 5 часа.

Сите заинтересирани за учество на работилницата да се пријават кај проф. д-р Татјана Рушковска (Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.).

Повеќе...

СООПШТЕНИЕ ЗА СТУДЕНТИ НА 3 ЦИКЛУС ЗАПИШАНИ НА СТУДИСКИТЕ ПРОГРАМИ ОД ПОДРАЧЈЕТО НА МЕДИЦИНСКИ НАУКИ И ЗДРАВСТВО, КАМПУС 3

Се известуваат  заинтересираните студенти на трет циклус студии запишани на студиските програми од подрачјето на Медицински науки и Здравство дека ќе се одржи Докторски семинар за студентите на трет циклус - докторски студии со користење на алатките за учење на далечина (Microsoft Teams), достапни на УГД за студентите на трет циклус - докторски студии.

Повеќе...